FacebookTwitter

De gouden weken in groep 1 en 2

Deze week zijn ook de kinderen van groep 1 en 2 (weer) op school begonnen.
Voor een heleboel leerlingen van groep ½ heel spannend.
Hoe gaat het op school? Welke kinderen zitten er in de klas? Wie is mijn juf? Wat zijn de regels? Wat moet ik doen als ik het even niet weet?
Allemaal dingen die nog niet vanzelfsprekend zijn als je nieuw op school komt.
Om de leerlingen te helpen zich thuis te gaan voelen in de groep en om te leren wat de regels zijn, houden we ons vier weken lang bezig met de gouden weken.
Deze week hebben we het met de kinderen gehad over complimenten. Wat is een compliment? Wanneer geef je een compliment? Hoe voel je je als je een compliment krijgt of geeft?
Elke dag krijgen de hulpjes (dit zijn elke dag twee andere kinderen), een ingevuld blad mee naar huis met hierop zes complimenten. Deze complimenten zijn door kinderen bedacht en gegeven (en 1 door de juf).
De kinderen vinden dit erg leuk.
Ook hebben we verschillende spelvormen gedaan in het gymlokaal en in de klas zoals elkaar spiegelen. We vormden groepjes van twee leerlingen.
Deze leerlingen gingen tegenover elkaar staan met de gezichten naar elkaar toe. De ene leerling speelde de spiegel, de andere leerlingen bedacht de bewegingen. De leerling die de spiegel speelde, moest de bewegingen van de andere leerling precies na doen. Dit bracht heel wat gegiechel teweeg.
Mooi om te zien.

smiley 1 en 2